Välkommen till kulturarvsforum.se!

Vi på kulturarvsforum.se följer kulturens tidevarv. Hur har kulturen utvecklats och har det funnits trender som omkullkastat bilden av kultur?.

Kultur och vetskapen om den är viktigare än någonsin

I en tid med många oroligheter, så blir kulturen viktigare än någonsin för att försöka förena människor över diverse gränser. Kroppsspråket står för merparten av folks kommunikation, därför är det bra om man regelbundet övar mimik och teater om man vill bli en framgångsrik ledare eller vad det nu än må vara.

Kulturen är i princip överallt. Kultur är böcker, det är datorspel, något som utövas på teaterscenen och uppvisas i en biosalong. I takt med internets intåg i världen så har det blivit enklare att ta del av material såsom filmer och musik. Kultur tilltalar nästan samtliga människor på ett eller annat sätt. Den kultur som är lockande för barn behöver inte vara det för gamla människor, men det finns inget som förhindrar faktumet att man ändå kan gilla barnprogram som vuxen.

Ekonomi och inkomst

Vi diskuterar privatekonomi och hur inkomster styr den. Hur ser det i dagens läge ut att vara kulturarbetare eller kulturintresserad privatperson? Vilka hinder finns för att uppleva kultur och vad gör staten för att förenkla för människor att ta del av kultur?

Saker att göra i staden som har med kultur att göra

Att gå på en tur i Stockholm är förknippat med att ta del av någon form av kultur. Om det inte är gatumusikanten, graffitin på tunnelbanetågen eller någonting annat man passerar på stan så finns det många museum och fotoutställningar att beskåda. Det är samtidigt socialt att gå på kulturupplevelser med varandra eftersom man får möjligheten att efteråt diskutera konstens och kulturens budskap i just ett konstverk eller film och så vidare. Kulturen är alltså mycket viktigt för vårt välmående och sociala gemenskap.